Η (πιο) δύσκολη ψήφος




Γράφει ο Γιώργος Κατσιπάνος, Μηχανολόγος Μηχανικός, υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου με το Ανυπότακτο Αγρίνιο 

Όταν ξεκινούσαμε αυτό το ταξίδι - Γολγοθά πριν περίπου 45 μέρες νιώθαμε όλοι μια υποχρέωση. Υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που μας στήριξε και συνεχίζει να μας στηρίζει. Γραφειοκρατία, παράβολα, αποχωρήσεις, πρόσκαιρες παραιτήσεις αλλά και συναντήσεις, συνεδριάσεις, συγγραφή κειμένων, μαζώξεις, ανταλλαγή ιδεών και ψυχαγωγία, ήταν τα συστάτικα που μας συνόδευσαν καθημερινά φτάνοντας στο σήμερα. Το κρίσιμο σήμερα.

Εμείς προσπαθήσαμε, βγήκαμε στον κόσμο επικοινωνήσαμε, μιλήσαμε, επισκεφτήκαμε τα χωριά είπαμε τις απόψεις μας, τις αρθρογραφήσαμε, τις δημοσιεύσαμε έχοντας απέναντι μας ανθρώπους  που ξόδευαν σωρηδόν σε κάρτες και illustration φυλλάδια, συγκεντρώσεις, κερασμένους καφέδες, προβολείς, υπερπροβολή και υπερσυγκεντρωτισμό. Κόντρα σε αυτό το κλίμα, προτάξαμε τη λογική, την κοινωνική αλληλεγγύη, την έννοια της συλλογικότητας, την ουσία της Δημοκρατίας και εν τέλει τον απλό αλλά τόσο σημαντικό πολιτικό λόγο.

Αύριο είναι η κρίσιμη ώρα της κάλπης. Τις δυνάμεις μας και τους στόχους μας τους ξέρουμε. Ελπίδα όλων μας είναι η θέρμη και η ζέση που δεχτήκαμε από τους απλούς ανθρώπους να αποτυπωθεί και στην κάλπη. Όσο και παρωχημένο αν ακούγεται, ζητάμε τελικά την ψήφο σας. Δεν θα είναι μια εύκολη ψήφος, αφού εμείς σε αντίθεση με τους άλλους έχουμε απαιτήσεις. Απαιτούμε μετά την υποχρέωση της κάλπης να έρθετε και να συμμετέχετε στη λαϊκή μας συνέλευση. Μαζί να παίρνουμε τις αποφάσεις και να χαράσσουμε την πολιτική μας. Να δείξουμε σε όλους πως η αμεσοδημοκρατία μπορεί να λειτουργεί το 2023, σε μια μικρή πόλη όπως το Αγρίνιο. Κι εμείς οι κάτοικοι του Γαλατικού χωριού να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσο μπορούμε τα κακώς κείμενα που μας έχουν επιβάλλει ως κανονικότητα. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης.

Αύριο ψηφίζουμε "δύσκολα", μακρυά από υποχρεώσεις και φιλοδωρήματα. Αύριο ψηφίζουμε κόντρα στον ισχυρό αέρα. Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε, δυνατά και Ανυπότακτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ιδιωτικό και το δημόσιο

Ο τόπος μου;

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πάντα από τα κάτω