Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

Tο «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών ΟρέωνΕνημερωτική συνάντηση – συζήτηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Λευτέρης Τηλιγάδας, Λεωνίδας Φραγκούλης και ΓιάννηςΓιαπράκης καθώς και ο επικεφαλής του Συνδυασμού Στέλιος Σ. Μερμίγκης, με τον Πρόεδρο και τον Συντονιστή του Φορέα ΔιαχείρισηςΛιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέωνκ. Φώτη Περγαντή και κ. Γιάννη Σελιμά αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, ο κ. Περγαντής ενημέρωσε τα μέλη του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ για την δομή και την ζωτική σημασία ύπαρξης του «Φορέα», για τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν το πεδίο δράσης του, καθώς και τις μέριμνες που αναλαμβάνει σε θέματα ελέγχου και προστασίας των οικοσυστημάτων της αρμοδιότητάς του.Κατόπιν, ο κ. Σελιμάς, αναφέρθηκε με ενδελεχή και διαφωτιστικό τρόπο στις ευαίσθητες ισορροπίες των υδάτινων συστημάτων από την Τριχωνίδα έως και τις λιμνοθάλασσες του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου και υπογράμμισε το πώς αυτές οι ισορροπίες επηρεάζονται, συνήθως αρνητικά, από την ανθρώπινη δραστηριότητα και απερισκεψία. Τέλος τονίσθηκε, και από τους δύο, η έλλειψη προσωπικού του «Φορέα» σε σχέση με την τεράστια έκταση ευθύνης καθώς και οι δυσκολίες μετάβασης της τοπικής οικονομίας από την απλή οικονομική μεγέθυνση σε ένα πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης.
Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ, υποστήριξαν ότι ο «ΦορέαςΔιαχείρισηςΛιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων» αποτελεί μια απαραίτητη δομή καίριας σημασίας, καθότι το αντικείμενο ενασχόλησής του βρίσκεται στον πυρήνα των σημερινών διεθνών προβληματισμών σε ότι αφορά ζητήματα αειφορίας και ουσιαστικής ανάπτυξης των κοινωνιών, χωρίς οι έννοιες αυτές να καθορίζονται μόνο από οικονομικές παραμέτρους. Επίσης, πρότειναν ένα πλατύτερο άνοιγμα του «Φορέα» στην τοπική κοινωνία, με τη διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων καθώς η συχνή πρόσβαση των πολιτών στις αξιολογότατες έντυπες εκδόσεις του, στο παραγόμενο επιστημονικό έργο και κυρίως στις προτάσεις του, θα αποτελούσε δεξαμενή γνώσης της Τόπου μας «εκ των έσω». Ακόμη, το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ επανέφερε την πρόταση που ήδη κατέθεσε στο ΤΕΕ και την Αρχαιολογική Εταιρεία Δ. Στερεάς Ελλάδας, για τη συμμετοχή του «Φορέα» σε έναν γενικότερο συντονισμό των φορέων του Δήμου μας για μια πιο δυναμική, ιεραρχημένη και συνολική διεκδίκηση των αιτημάτων της περιοχής.

Οικοδομούμε έναν ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ πόλο αντίστασηςΜια πραγματικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, που έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο, αποτελεί το κατεξοχήν πλαίσιο δράσης για εμάς τους Ανυπότακτους.

της Αφροδίτης Σωτηροπούλου | Εναλλακτική Θεραπεύτρια - Νευρορεφλεξολόγος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το Ανυπότακτο Αγρίνιο

Αγωνιζόμαστε για να είναι η Αυτοδιοίκηση θεσμός κοινωνικής προστασίας και όχι ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Όχι στους δήμους-φορομπήχτες με το δημότη-πελάτη.
Η συνολική μας προσέγγιση βασίζεται τόσο στην ανάγκη για συνολική ανατροπή των αντικοινωνικών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών, όσο και στην άμεση δυνατότητα για βελτίωση της ζωής των κατοίκων.
Κόντρα στο ευρωπαϊκό σχέδιο της χρεοκοπίας μας προς όφελος του Ευρωπαϊκού Καπιταλισμού, έχοντας ευθύ, καθαρό και συγκεκριμένο λόγο, στήνουμε το δικό μας μετερίζι στον αγώνα στρεφόμενοι κατά των τοπικών ελιτ, που υπηρετούν τον συγκεκριμένο προσανατολισμό. Οι μνημονιακές δυνάμεις, με όποιο προσωπείο και εάν παρουσιάζονται στην Αυτοδιοίκηση, δεν εκπροσωπούν την κοινωνία και τις
ανάγκες της.
Οικοδομούμε έναν ισχυρό και μαζικό πόλο αντίστασης που θα εκφράζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ζουν και δουλεύουν σε αυτήν, τους κατοίκους που εκτοπίζονται, τα θύματα της υφαρπαγής της λαϊκής περιουσίας με τους πλειστηριασμούς. Όσους και όσες χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση: τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τα καταστρεφόμενα μικροαστικά στρώματα, τους μικροεπαγγελματίες.
Μια κίνηση με τα μάτια στραμμένα στις ανάγκες της κοινωνίας, των εργαζόμενων, των νέων, πριν αλλά και μετά τις εκλογές.
Μια ασυμβίβαστη, αγωνιστική και ανυπότακτη κίνηση!!!!.
Με τους αγώνες μας μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας!