Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Η ενεργή συμμετοχή απαραίτητη προϋπόθεση

Οι εκλογές που πλησιάζουν βρίσκουν- σε εθνικό επίπεδο- το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της κοινωνίας σε υποχώρηση, ιδίως αν αναλογιστούμε την προ δημοψηφίσματος ατμόσφαιρα. Στον Δήμο μας –αντιθέτως- τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα. Η παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο» και ο εκπρόσωπός της, Στέλιος Μερμίγκης, κατάφεραν στην πενταετία που διανύουμε να χτίσουν μία σχέση εμπιστοσύνης με τους συνδημότες τους, χάρη στην δυναμική αλλά και συγκροτημένη παρουσία τους.

  Του Βασίλη Πελέκη, Ιδιωτικού Υπαλλήλου
 Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με το «Ανυπότακτο Αγρίνιο»

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο έδωσε νόημα στην έννοια της υπευθυνότητας, μην απουσιάζοντας ΠΟΤΕ από ΚΑΜΙΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερασπιζόμενο πάντα το συμφέρον της κοινωνίας, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται.
Δεν παραιτήθηκε ποτέ του δικαιώματός του στην κριτική, τη διαφωνία και τη σύγκρουση όταν έκρινε ότι δεν εξυπηρετούνται οι κοινωνικές ανάγκες, αλλά πάντα με επιχειρήματα, επαναφέροντας το πολιτικό ήθος που χαρακτήριζε τον χώρο του οποίου φιλοδοξεί να αποτελέσει συνέχεια. Ας συνεκτιμήσουμε στο σημείο αυτό την στάση των περισσοτέρων από αυτούς που μας πιπιλίζουν τα αυτιά αυτές τις μέρες με κλισέ του τύπου «μαζί με τους πολίτες», «όλοι μαζί μπορούμε» κ.ά., αλλά που όταν εκλεγούν γίνονται βουβοί χειροκροτητές ή, ακόμα χειρότερα, επιδεικτικά απόντες, δείχνοντας έτσι πώς εννοούν την αντιπροσώπευση.
Αυτή μας η στάση δεν είναι έργο μόνο του επικεφαλής της παράταξής μας, του Στέλιου Μερμίγκη, αλλά μιας ομάδας ανθρώπων που σκέφτεται, συσκέφτεται, αξιολογεί και ανταλλάσει ιδέες προκειμένου να έχει την πιο τεκμηριωμένη άποψη, αφουγκραζόμενη πάντα τις αγωνίες του κόσμου. Γιατί το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» δεν έχει μία λογική ανάθεσης σε «χαρισματικούς» ηγέτες, όπως οι υπόλοιποι συνδυασμοί που λειτουργούν ως πιστά αντίγραφα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» έχει ως βασική καταστατική του αρχή την εναλλαγή των αντιπροσώπων του, ακριβώς γιατί έχει εμπιστοσύνη σε όλα τα στελέχη του, πιστεύει στη συλλογική δουλειά, επιμένει να εννοεί τα όσα περί  άμεσης δημοκρατίας λέει.