Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Μανώλης ΓλέζοςΈφυγε από την ζωή σήμερα 30/3 ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.
Είχαμε την μεγάλη τιμή να αποδεχτεί την πρόσκληση  της δημοτικής μας παράταξης  Ανυπότακτο Αγρίνιο στις 14 Σεπτέμβρη του 2017 και να στολίσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που πραγματώσαμε για πρώτη φορά στη πόλη μας και αφορούσαν την επέτειο της εισόδου του ΕΛΑΣ στο Αγρίνιο κατά τον Σεπτέμβρη του 1944 Έτσι μπορεσαμε  να μοιραστούμε λίγες ώρες μαζί του. Μόνο δέος μπορεί να νιώθεις δίπλα σε τέτοιο άνθρωπο που είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου μας. Ο πρώτος και μάλλον ο τελευταίος παρτιζάνος μιας συγκλονιστικής εποχής. Άνθρωπος με απίστευτη αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, κινητικά την περίοδο εκείνη, δεν δίστασε να έρθει με την μαγκούρα του, να προσκυνήσει το μνημείο των εκτελεσμένων στην Αγία Τριάδα αλλά και αυτό της πλατείας δημοκρατίας των τριών απαγχονισμένων, να μιλήσει σε ένα πολυπληθές ακροατήριο το απόγευμα και την άλλη μέρα να επισκεφθεί και να καθηλώσει μαθητές ενός λυκείου της πόλης μας για δυο ώρες κάνοντας χωρίς υπερβολή το ωραιότερο μάθημα τους. Δεν θα ξεχάσω την παιχνιδιάρικη διάθεση που έδειξε απέναντι σε ένα επτάχρονο αγόρι, το γιο μου όταν το συνάντησε στο φουαγιέ του ξενοδοχείου και προσπαθούσε να του μάθει διάφορα κόλπα αφήνοντας τον μικρό αλλά και εμένα κατάπληκτους με τη δύναμη που εξέπεμπε. Τέλος δεν θα λησμονήσω τα λόγια που μου είπε όταν αποχαιρετιστήκαμε την άλλη μέρα. Οι νεκροί δεν θέλουν λουλούδια και στεφάνια θέλουν οι θυσίες τους να δικαιώνονται από τους αγώνες του σήμερα  για ένα κόσμο δίκαιο. Υποκλινόμαστε Μανώλη για όλα όσα μας έμαθες με το περήφανο και ανυπότακτο  παράδειγμα της ζωής σου.
Στέλιος Μερμιγκης
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Δεν συμμετέχουμε στη διά περιφοράς συνεδρίαση

Ανακοινωση της δημοτικής παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο”
κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
Με αφορμή την πρόσκληση που λάβαμε για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/3 διά περιφοράς θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ έχει πάγια θέση τη διαφωνία του για συνεδριάσεις διά περιφοράς. Ο τρόπος αυτός εγκυμονεί διαφόρους κινδύνους μιας και δεν δίνεται η δυνατότητα της πραγματικής διαβούλευσης των δημοτικών συμβούλων με την ανταλλαγή επιχειρημάτων, ερωτήσεων, παρατηρήσεων κ.ά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα ζωντανό όργανο που έχει δυναμική και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Κατανοούμε τις πραγματικά επείγουσες ανάγκες που τυχόν μπορεί να προκύπτουν κατά καιρούς για θέματα που πρέπει να προλάβει η υπηρεσία (για παράδειγμα, κάποιες ημερομηνίες που επείγουν).
Δεν μπορούμε όμως να αντιληφθούμε το επείγον του πράγματος για είκοσι θέματα της ημερήσιας διάταξης, που μας αποστείλατε.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετές μέρες η χώρα μας λόγω της πανδημίας διανύει μια έκτακτη κατάσταση.
Στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης, στην εποχή που κατά καιρούς στα δημοτικά συμβούλια έχουν έρθει θέματα που αφορούν αποφάσεις που λαμβάνουμε για την μετατροπή της πόλης μας σε έξυπνη πόλη, είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να συνεδριάσουμε με τηλεδιάσκεψη, κάτι που γίνεται παντού.
Κατά συνέπεια όλων των παραπάνω, το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία διά περιφοράς της συνεδρίασης αυτής και ελπίζουμε, ότι η επόμενη συνεδρίαση θα μας βρει όλους στα έδρανα.


Για το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ