ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ή ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ; Στο Χέρι σου Είναι.



Ζαραβίνας Μιχάλης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Κλεισθένης 6ος αιώνας π.Χ..Αθηναίος πολιτικός.Έθεσε τις βάσεις για τη Δημοκρατική Μεταρρύθμιση της Αθήνας.Χώρισε την Αττική σε 3 βασικούς Δήμους, το Άστυ, τα Παράλια και τη Μεσογαία. Με το σύστημα των Τριττυών (θεωρητική μονάδα) χώρισε τον κάθε Δήμο σε 10 Τριττύες, δημιουργώντας συνολικά 30. Πήρε 1 Τριττύν από το Άστυ, 1 από τα Παράλια και 1 από τη Μεσογαία και έφτιαξε μια Νέα Φυλή. Το ίδιο έκανε με όλες τις Τριττύες, φτιάχνοντας 10 Νέες Φυλές. Με αυτόν τον τρόπο οι Πλούσιοι Ευγενείς έπαψαν να αποτελούν μόνοι τους μια Ισχυρή Τάξη και αναμείχθηκαν με τους υπόλοιπους Πολίτες. Οι Πολιτικοί σταμάτησαν να ωφελούν τους κατοίκους μιας μόνο περιοχής, αφού τώρα υπήρχαν Τριττύες και από τις 3 περιοχές σε μία Φυλή. Έδωσε όλη την Εξουσία στην Εκκλησία του Δήμου. Από αυτήν πια εκλέγονταν και οι Δέκα Στρατηγοί που διοικούσαν όχι μόνο το Στρατό αλλά και το ίδιο το Κράτος. Η Βουλή των 400, όργανο που θέσπισε ο Σόλωνας, αντικαταστάθηκε από νέα Βουλή με 500 Βουλευτές που κληρώνονταν κάθε χρόνο, 50 από κάθε Φυλή. Έτσι όλοι οι Πολίτες είχαν πιθανότητα να γίνουν κάποτε Βουλευτές. Έργο της Βουλής ήταν να προετοιμάζει τα θέματα που θα συζητούσε η Εκκλησία του Δήμου. Για να προστατέψει το νέο πολίτευμα, καθιέρωσε τον Οστρακισμό.
Η Δημοκρατία, μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις των Αρχαίων Ελλήνων, γεννήθηκε στην Αθήνα. Το πολίτευμα που δίνει σε όλους του Πολίτες το Δικαίωμα και ταυτόχρονα το Καθήκον να συμμετέχουν στη Διακυβέρνηση του Κράτους. Έτσι έπαψαν η Καταγωγή, η Συγγένεια, η Κοινωνική Τάξη και η Οικονομική Κατάσταση να παίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή της Αθήνας. Ο Κλεισθένης "έδωσε την Πολιτεία στον Λαό", όπως έγραψε αργότερα ο Αριστοτέλης.

Κλεισθένης 2019 μ.Χ. Ακριβέστερα: Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1. Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας - Ενίσχυση της Συμμετοχής - Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟΔΣΑ - Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις.
Έχουν χιούμορ όμως. Ή μάλλον μας κάνουν πλάκα, αφού κάθε ομοιότητα εξαντλείται στο Όνομα σε ότι αφορά το Σύστημα Εκλογής, Δημοκρατίας και Συμμετοχής στη Διακυβέρνηση του Δήμου.
Τεράστιοι Καλλικρατικοί Δήμοι. Απροσπέλαστες Γραφειοκρατικές Διαδικασίες για τους Δημότες που καθιστούν Αδύνατη την Ενημέρωση, τη Συμμετοχή, τη Λογοδοσία, τον Έλεγχο και την Απόδοση Ευθυνών. Αδύνατη η Διαφάνεια. Αδύνατη η Συνδιαμόρφωση Πλαισίου για τη Διαχείριση του Σήμερα και το Σχεδιασμό του Αύριο του Δήμου, σύμφωνα με τις Ανάγκες της Κοινωνίας και όχι στο Βωμό μιας Επίπλαστης Ανάπτυξης. Αποφάσεις και Έργα με μόνο γνώμονα το Εφήμερο Κέρδος για Λίγους. Χωρίς Προτεραιότητες και Κριτήρια Περιβαλλοντολογικά, Κοινωνικής Αναγκαιότητας και Ανταπόδοσης της Υπεραξίας.
Ταυτόχρονα Δήμοι Διάτρητοι στις Δημοτικές Α.Ε.,στη συμμετοχή ΜΚΟ - Α.Ε. και Εργολάβων Ιδιωτών στη Διαχείριση Κοινωνικών Αγαθών (Νερό - Ενέργεια - Δίκτυα -Απορρίμματα - Έργα Υποδομής - Δημόσιος και Ελεύθερος Χώρος κλπ) αλλά και Χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ ή Δημόσιων Επενδύσεων. Όποιο Όνομα και να του δώσουν δεν μας ξεγελάνε. Αυτός δεν είναι ο Κλεισθένης μας.
Πολυδιαφημισμένη Απλή Αναλογική που ακυρώνεται σχεδόν από τις Υποχρεωτικές Διαδικασίες για Παράγοντες - Επαγγελματίες Υποψήφιους Δημοτικούς Άρχοντες –Κομματάρχες - Μηχανισμούς. Μίνιμουμ Αριθμός Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και Επικεφαλής αλλιώς δεν μπορείς να έχεις άποψη παρά μόνο για να ψηφίσεις τους άλλους. ΑΦΜ, Παράβολα, Έδρα, Δηλώσεις, TaxisNet και φυσικά Ψηφοδέλτια.
Με κόπο ολοκληρώνονται τα «Προαπαιτούμενα» και ήρθε η Ώρα να Επικοινωνήσεις με τους συνδημότες. Εμπόριο και εδώ. Τόσο οι Κάρτες, τόσο τα Φυλλάδια. Τόσο για τις Καταχωρήσεις στα Ηλεκτρονικά Μέσα. Στηριζόμαστε λοιπόν στις δικές μας Δυνάμεις (https://anypotaktoagrinio.blogspot.com/) και στην Αξιοπρέπεια των Μ.Μ.Ε., όπου υπάρχει, για την Ισότιμη Ενημέρωση και Προβολή των Υποψηφίων. Ακούμε και διαβάζουμε για «Αρχή» ξανά, «Μπορείς» θες δεν θες,«Μαζί» φυσικά, «Καθαρή» αλλά και «Καθαρότερη Πόλη», «Δημιουργία», «Ανάπτυξη», «Σύνθεση» (είναι της μόδας σε αυτές τις Εκλογές).Και Εμείς εκεί. ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ. Καλούμε τον Κόσμο να Πάρει την Τύχη στα Δικά του Χέρια και να Απαγκιστρωθεί από τους Σωτήρες. Να Ξεπεράσει, να Υπερβεί και να Ανατρέψει τα Συμφέροντα που τον Καθηλώνουν. Να Αγωνιστεί με όσες Δυνάμεις έχει για να Αλλάξει την Κατεστημένη Ροή της πόλης. Να βελτιώσει την Καθημερινότητά του. Να κάνει Ανθρώπινη τη Ζωή του. Το Χρωστά στον Εαυτό του και στα Παιδιά του. Απλά από Στόμα σε Στόμα και από Καρδιά σε Καρδιά.
Κάποιοι βιάστηκαν να μας χαρακτηρίσουν. Καταγγελτική Ψήφος. Ψήφος Θυμού για Όσα Έγιναν και Γίνονται. Τιμωρητική για Όσα Δεν Έγιναν και Υπόσχονται πως ΘΑ Κάνουν Τώρα. Χαμένη Ψήφος. Ψήφος Αντίδρασης.
Ψήφος ΔΡΑΣΗΣ στο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ λέμε εμείς.
Επικυρώνεται από τα Πεπραγμένα μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είμαστε Δικαιωμένοι για τις Προτάσεις μας και Περήφανοι για τη Στάση μας. Είμαστε Σίγουροι για τις Θέσεις, τις Αντιθέσεις και τις Αντιρρήσεις μας.Είμαστε Σίγουροι ότι οι Πολίτες το έχουν καταλάβει. Ο Σύγχρονος Κλεισθένης ή θα είναιΤαξικός - Μασκαρεμένη Δημοκρατία - Ολιγαρχία – Βαρβαρότητα ή θα είναι Συλλογικός - Μετωπικός - Ανατρεπτικός- Υποταγμένος μόνο στο Σύνολο, στις Ανάγκες και στο Συμφέρον Όλης της Κοινωνίας. ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ιδιωτικό και το δημόσιο

Ο τόπος μου;

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πάντα από τα κάτω