Ο Λευτέρης Τηλιγάδας για ΔΕΥΑ – κοριό στο «Δυτικά Fm 92,8» : «Να ξεκαθαρίσει χθες!» (ηχητικό)




Ενημέρωση θα ζητήσει το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» για την υπόθεση της παρακολούθησης του γραφείου του προέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου


Του Δημήτρη Παπαδάκη


Στο «Δυτικά Fm 92,8» μίλησε στον απόηχο των δημοτικών εκλογών ο δημοτικός σύμβουλος του Ανυπότακτου Αγρινίου Λευτέρης Τηλιγάδας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και την υπόθεση της ΔΕΥΑ Αγρινίου και της καταγγελίας για παρακολούθηση του προέδρου της.


Μιλώντας στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του Δημήτρη Παπαδάκη ο Λευτέρης Τηλιγάδας για αυτή την πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα υπόθεση είπε πως «αυτά είναι απαράδεκτα, αλήτικα πράγματα» και υπογράμμισε την ανάγκη «αυτό το ζήτημα να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χθες!». «Το πρωθυπουργικό γραφείο από ό,τι αποδεικνύεται έχει πιστούς οπαδούς και στο Αγρίνιο, το Predator κάνει κανονικά τη δουλειά του» είπε ακόμη ο Λ. Τηλιγάδας κάνοντας μάλιστα και ένα παραλληλισμό με την υπόθεση των υποκλοπών.

Όπως εξήγησε ο Λευτέρης Τηλιγάδας «επειδή βρισκόμαστε στο προανακριτικό στάδιο και δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, μόνο φήμες και διαδόσεις γνωρίζουμε και αυτό κάνει πάρα πολύ κακό στην τοπική μας κοινωνία. Οι φήμες που «σέρνονται» στην πόλη, η οποία πολλές φορές ”καπνίζει” και χωρίς φωτιά, κάνουν κακό. Δεν γίνεται να ζούμε στον «καπνό» και την «ομίχλη» πρέπει τα πράγματα να γίνουν ξεκάθαρα και διαφανή».

«Έχουμε την παρακολούθηση του γραφείου του προέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου και είναι πραγματικά απορίας άξιο πως βρήκε το θράσος ένας άνθρωπος ή δύο ή τρεις –δεν ξέρω τι θα αποδειχθεί στο τέλος- να κάνουν αυτή τη “δουλειά”, ειλικρινά δεν μπορώ να το διανοηθώ» είπε ο Λ. Τηλιγάδας και πρόσθεσε : «δεν μπορώ να καταλάβω τι ώθησε κάποιον να βάλει έναν κοριό στο γραφείο του προέδρου μιας δημοτικής επιχείρησης, μπορώ να το φανταστώ ή να υποθέσω διάφορα, αλλά εδώ το ζήτημα είναι ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και να βγει στο φως το ποιος το έκανε».

Ακόμη ο Λ. Τηλιγάδας ανέφερε ότι η παράταξη του θα ζητήσει ενημέρωση για το Δήμο και μέσα από τη προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ, όσο και του δημοτικού συμβουλίου.

Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Λευτέρης Τηλιγάδας εκτίμησε ότι εκτός από τη θεσμική του εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο το Ανυπότακτο Αγρίνιο είχε και θα συνεχίσει να έχει την κινηματική του δράση και έτσι η αποτίμηση θα γίνει και στην πράξη με τη στάση της ως παράταξη για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

«Το Ανυπότακτο Αγρίνιο θα παραμείνει σε ενεργή δράση» πρόσθεσε ο Λευτέρης Τηλιγάδας εξηγώντας ότι η παράταξή του θα είναι παρών ξανά στο δημοτικό συμβούλιο, άσχετα αν υπάρχει ή όχι πλέον η θεσμική εκπροσώπηση. Θύμισε μάλιστα ότι το δικαίωμα αυτό υπάρχει για κάθε πολίτη στις δημόσιες συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου.

Από την άλλη ο δημοτικός σύμβουλος του Ανυπότακτου Αγρινίου αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εκλογικού νόμου και χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι η παράταξή του κατάφερε στο παρά τσακ –όπως είπε- να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο με υπερδιπλάσιο αριθμό υποψηφίων σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατόν καλύτερο αναλογικά με τις δυνάμεις μας και την οργανωτική μας προοπτική, αλλά στην περιφέρεια του Δήμου έχασαν και άλλες παρατάξεις με αλλά οργανωτικά δεδομένα» είπε ο Λευτέρης Τηλιγάδας για το γεγονός ότι η δύναμη της παράταξής του ήταν πάνω από 3% στη δημοτική ενότητα Αγρινίου, αλλά μηδαμινή στα χωριά. Χαρακτήρισε μάλιστα παράδοξο το γεγονός ότι «η δημοτική αρχή σάρωσε στα χωριά, παρά το γεγονός ότι οι τοπικές κοινότητες ουδέποτε στηρίχθηκαν με ουσιαστικό τρόπο από τη δημοτική αρχή».


Πηγή : sinidisi.gr





















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ιδιωτικό και το δημόσιο

Ο τόπος μου;

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πάντα από τα κάτω