Σχόλιο της Πρωτοβουλίας για μια Δημόσια Υγεία για το Νοσοκομείο Αγρινίου

 




Η στατιστική του θανάτου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από ρεπορτάζ τοπικού site της πόλης του Αγρινίου (agriniopress.gr) και αφορά το 100% θνητότητας των ασθενών της ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου είναι φυσικό να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Μόνο που οι αντιδράσεις τους έρχονται πολύ καθυστερημένα και προσπαθούν να ρίξουν το μπαλάκι των ευθυνών με βάση την ανακοίνωσή τους, αποκλειστικά στο πρόσωπο του διοικητή του εν λόγω νοσοκομείου.

Είναι γνωστό τουλάχιστον στον κόσμο των υγειονομικών ότι όλες οι κλίνες ΜΕΘ και η διαχείριση τους ανά την επικράτεια γίνεται από το ΕΚΑΒ όπου και δηλώνονται.

Κάθε στοιχείο που αφορά λοιπόν αυτές τις κλίνες είναι διαθέσιμο εξ αρχής και σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Αν πραγματικά ανησυχούσαν με τα τραγικά δεδομένα που έβλεπαν γιατί δεν αντέδρασαν νωρίτερα κάνοντας τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες;

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα άλλου τοπικού site (agriniotimes.gr) της πόλης του Αγρινίου από τις 10 Φεβρουαρίου καθώς και στις 2 Μαρτίου όπου έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και έβαζε από τότε το θέμα του τραγικού ποσοστού της θνητότητας στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου αλλά κανένας δεν ένιωσε την ανάγκη τότε ούτε να απαντήσει ούτε πολύ περισσότερο να ασχοληθεί με το πρόβλημα.

Τέλος το αίτημα του νοσοκομείου Αγρινίου προς το υπουργείο Υγείας για την πλήρωση μιας κενής θέσης με μόνιμο ιατρό επιμελητή Α εξειδικευμένο στην εντατικολογία μετατράπηκε από τη μεριά του Υπουργείου ελαφρά τη καρδία σε επιμελητή Β, θέση στην οποία ο ιατρός δεν απαιτείται να έχει εξειδίκευση στην εντατικολογία. Και όλα αυτά να συμβαίνουν εν μέσω πανδημίας!

Ας αφήσουν λοιπόν τις δήθεν ανησυχίες τους και ας αναλάβουν αυτοί πρώτα τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Πηγή : https://diktyoygeionomikon.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ιδιωτικό και το δημόσιο

Ο τόπος μου;

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πάντα από τα κάτω