Για την 28η Οκτωβρίου 1940




 Η 28η του Οκτώβρη του 1940 ήταν η μέρα έναρξης του αγώνα του λαού ενάντια στην επίθεση που δέχτηκε η πατρίδα και αποσκοπούσε στην κατάκτηση και την υποδούλωση της.

Ο Μανώλης Γλέζος, επίμονα, περίπου τόνιζε: «Προσέξτε! σε αντίθεση με άλλους λαούς, εμείς τιμούμε και γιορτάζουμε όχι το τέλος, την απελευθέρωση, αλλά την έναρξη του αγώνα»


Πάνε από τότε 80 χρόνια!


Πάνε 3 γενιές Ελλήνων που ευνουχίζονται πνευματικά και γνωστικά, στα σχολεία και τις επίσημες εκδηλώσεις, από την παραχάραξη, απόκρυψη και πλαστογράφηση της ιστορίας.


Η ιστορική αλήθεια είναι ότι:


→ Ο Ελληνικός λαός που στάθηκε απέναντι στους φασίστες εισβολείς καταχτητές, ούτε στα χρόνια της κατοχής υπέκυψε και προσκύνησε.


→ Με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τις οργανώσεις τους μπόρεσε να λευτερώσει την πατρίδα και να την απαλλάξει από τους φασίστες καταχτητές.


→ Αυτοί που αγωνίστηκαν και χιλιάδες που δώσαν την ζωή τους στον αγώνα της λευτεριάς παράλληλα από την απαλλαγή της χώρας από την τυρρανία οραματίζονταν και τη ζωή για την επόμενη μέρα στον λεύτερο τόπο τους.


→ Αυτό που θέλαν, αυτό που διεκδικούσαν ήταν να μην τους κυβερνούν, να μην τους επιβάλλουν, να μην τους χειραγωγούν, αλλά ο ίδιος ο λαός να αποφασίζει και να διαφεντεύει τον τόπο του.


→ Το αστικό πολιτικό κατεστημένο, οι απόντες από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα -όποιο ράσο κι αν φορούσαν- αυτό ήταν ακριβώς που θέλαν να αποτρέψουν και τρέμαν.


→ Για να μην μπορέσει ο λαός, να πάρει στα χέρια του τη ζωή και την πατρίδα του, επιστρατεύσανε τους συνεργάτες των καταχτητών, φέραν νέους κατοχικούς στρατούς, εξαπέλυσαν ένα καθολικό πογκρόμ ενάντια σε όλους τους αγωνιστές λευτερωτές, τρομοκρατία, δολοφονίες, βιασμοί, βασανηστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις, απαγορεύεσεις, στρατιωτικοί νόμοι, εκλογικές νοθείες, πραξικοπήματα, δικτατορίες, ξένες στρατοκρατικές βάσεις, προδοτικά μνημόνια, υποτελικές συμβάσεις, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, κοινωνικοί αποκλεισμοί, εκκλησιαστικοί αφορισμοί, ανήκουμε στη δύση, είμαστε ΝΑΤΟ, είμαστε ΕΕ, Μακρόνησος Παρθενώνας κλπ.


Συνέθεσαν και συνθέτουν 80 χρόνια τώρα το πολιτικό τους ευαγγέλιο και το πραγματικό δικό τους όραμα για την πατρίδα και τον λαό της -ανεξάρτητα από τα ράσα που φορούν- και με την ευελιξία που απαιτεί το σήμερα.


Οι αγωνιστές όμως, οι αγώνες, τα θύματα και τα δολοφονημένα οράματα που 80 χρόνια τώρα δικαίωση ζητούν.


Απαιτούν προστάζουν και είναι πια καιρός η αλήθεια να αποκατασταθεί και η 4η γενιά που έρχεται να μην ευνουχιστεί και αυτή. 


Γι'αυτό και αποτελεί χρέος, για κάθε έντιμο πατριώτη ατομικά και συλλογικά να απαιτήσει, να διεκδικήσει και να επιβάλλει οι νέοι να διδάσκονται και να μαθαίνουν


- Την ιστορία, πορεία, τα έργα και ημέρες του φασισμού.


- Για τις κυβερνήσεις που νταραβεριζόνταν με το Χίτλερ.


- Για τους εμποροβιομηχανικούς ομίλους που τον ανακυρήξαν φύρερ.


Να μάθουν και να γνωρίζουν ότι:


- Κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου οι Αμερικάνοι βιομήχανοι πουλούσαν αβέρτα ατσάλι και άλλα υλικά πολέμου στο Χίτλερ για να μην αφήνει ρουθούνι για ρουθούνι και πέτρα στην πέτρα στην πατρίδα μας και σε άλλες χώρες.


- Ότι «έλληνες» στην πόλη τους, στο νομό τους, την πατρίδα τους, ξεπερνούσαν και υπερφαλαγγίζανε, σε βαρβαρότητα, τους καταχτητές.


Πηγή :tzortzopoulos.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ιδιωτικό και το δημόσιο

Ο τόπος μου;

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πάντα από τα κάτω