Το σύστημα που σε τελειώνει



Έχουμε Νοέμβρη του 2019 και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχουμε επανέλθει σε μία κανονικότητα όσον αφορά την Ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξυπηρετεί ένα σύστημα το οποίο είναι αμείλικτο με ανθρώπους που ενοχλούν με ανθρώπους που δεν κάθονται ήσυχοι. 
Ένας από αυτούς είναι και ο Θανάσης Αγαπητός υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παρεμπιπτόντως ο κύριος Αγαπητός μας έκανε την τιμή να παρευρίσκεται στην εκδήλωση του ανυπότακτου Αγρινίου στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Τσιράκη  "οι αλώβητοι".

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία», «η καταγγελία έγινε από το ΑΤ Σερρών, που προσπαθεί συστηματικά να φιμώσει τη φωνή της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ενώ κλείνει τα μάτια στις αφισοκολλήσεις, τοποθετήσεις μπάνερ και καλοπληρωμένων ιλουστρασιόν πολιτικών διαφημίσεων των αστικών κομμάτων και παρατάξεων. Αυτό που πραγματικά ενοχλεί το ΑΤ Σερρών καθώς και τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα είναι η παρέμβαση της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανυποτακτο Αγρινιο κύριος Στέλιος Μερμίγκης : " Με τον εκδότη Ψυχάρη ή με τον δάσκαλο – περιφερειακό σύμβουλο  Θανάση Αγαπητό
Θυμάστε την επική ατάκα του Ψυχάρη στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για τα θαλασσοδάνεια όταν τον ρώτησαν με τι εγγυήσεις πήρε εκατομμύρια ευρώ  δάνεια από τις τράπεζες και απάντησε  με αέρα; Ε ο συγκεκριμένος απαλλάχτηκε το ίδιο και οι τράπεζες ενώ για καλό και για κακό φέρνουν και νομοσχέδιο που παραγράφουν τις τυχόν ποινικές ευθύνες των τραπεζών για χορήγηση τέτοιων δανείων για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Την ιδία στιγμή βεβαιώνουν στην εφορία πρόστιμο 50.000 ευρώ στο Θανάση Αγαπητό εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο στην κεντρική Μακεδονία με το σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς   για δυο πανό που τοποθετηθήκαν σε κάποιο σημείο της πόλης των Σερρών. Η καταγγελία έγινε από το αστυνομικό τμήμα των Σερρών με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη. Νατος πάλι ο Καλλικράτης μπροστά μας που να θυμίσω εδώ ότι φέρει την υπογραφή του κ. Ραγκουση.  Να θυμίσω επίσης την προσπάθεια επιβολής προστίμου πριν από λίγους μήνες από την δημοτική αρχή της Καλαμάτας αυτής ντε που συνεργάζεται με τον πρώην χρυσαυγητη βουλευτή Κουτσουκη που τον διόρισε πρόεδρο στην δημοτική εταιρεία ύδρευσης της περιοχής της, στο Μ.Λ ΚΚΕ που το μπέρδευε με το ΚΚΕ μ.λ για τους ίδιους λόγους. Η θεσμική ή περιβαλλοντική ευαισθησία κάποιων αρχών εξαντλείται απ’ ότι δείχνουν τα γεγονότα σε φωνές ενοχλητικές αφού όλοι οι άλλοι που κάνουν το ίδιο  από τα συστημικα κόμματα, μέχρι τα πανηγύρια και τα μαγαζιά της νύχτας, μένουν στο απυρόβλητο. Θα ήταν για γέλια όλη αυτή η ιστορία αλλά πώς να γελάσει κανείς όταν στραγγαλίζουν οικονομικά ανθρώπους και πολιτικές κινήσεις που απλά προσπαθούν με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν να προπαγανδίσουν τις ιδέες τους; Η οικονομική βία οδηγεί στην λογοκρισία και στο φίμωμα ενοχλητικών φωνών παρότι φαίνεται ότι η κυριαρχία των κρατούντων  είναι αλώβητη ή μήπως δεν είναι;  Μήπως απλά οι άνθρωποι σαν σωστοί «νοικοκυραίοι» προτιμούν να προλαμβάνουν τα γεγονότα απ’ ότι να τρέχουν μετά;  Σε κάθε περίπτωση μου είναι αδιανόητο να μην υπάρξει αντίδραση από κάθε φορέα, συλλογικότητα, σωματείο, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη σε φαινόμενα που προετοιμάζουν βήμα, βήμα την σύγχρονη δυστοπία μας."

Η φωτογραφία απεικονίζει τις κατηγορίες της ντροπής.

ΥΓ. Εννοείται ότι κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν έπαιξε την παραπάνω είδηση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ιδιωτικό και το δημόσιο

Ο τόπος μου;

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πάντα από τα κάτω