ΓΙΑΤΙ να ΜΗΝ ψηφίσετε «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ»




Παναγιώτης Κατσακιώρης - Ιατρος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Ανυπότακτο Αγρίνιο



Γιατί δεν είμαστε πολιτικοί. Αυτοπροσδιοριζόμαστε και δρούμε ως πολίτες. Κι αυτό είναι η πολιτική. Γιατί οι δράσεις μας είναι ανιδιοτελείς. Δεν θα σας βοηθήσουμε να κάνετε τις «δουλειές» σας – λαμογιές σας, εις βάρος του κοινού συμφέροντος.



Να ΜΗΝ μας ψηφίσεις ρε!

Γιατί είμαστε δημότες, που στριφογυρίζουμε σ’ αυτό το τόπο, εργαζόμαστε, καταδιωκόμαστε, χρεωνόμαστε, κυνηγιόμαστε από μια ξενόδουλη, απαλή σαν βελούδινη φούντα «χούντα», αλλά διατηρούμε καθαρή τη μπάλα μας και την αξιοπρέπειά μας. Την παλεύουμε.

Γιατί το παρελθόν και το παρόν μας δεν χωράει σε κομματικά κλουβιά, δεν βάφεται με μικροπολιτικά χρώματα και δεν φοράει εμφυλιοπολεμικές εξαρτήσεις.

Και γιατί δεν εξαργυρώνεται και δεν εμπλέκεται ποτέ σε δοσοληψίες με κόμματα - συμμορίες εξουσίας, παράδοσης και λεηλασίας της χώρας και του λαού της.
(Όπως γραβατωμένοι ή νεομοδιστές ξεγραβάτωτοι σοβαροντυμένοι ρεμπεσκέδες υποψήφιοι -- κλοουνίστικων ιβέντς με καραμούζες ηχούσες στο εγκεφαλικό ηχείο του τσίρκου του κάθε φαντασμένου ονειροπόλου αγρινιοχολιγουντιανού κακομοίρη, χαμένου ή ευεργετημένου ή προσδοκούντα την βολή, τη δόξα ή και κονόμα -- προσπαθούν κι επηρεάζουν ενώ είναι μνημονιακοί ακόλουθοι. Ναι, αυτών των υποπροϊόντων των κεντρικών πολιτικών σχημάτων υποταγμένων ναιναίκων, πουλημένων στην Ευρωναζιστική Ένωση και στην παγκοσμιοποιημένη τοκογλυφική Λερναία Ύδρα υπερεθνικών τραπεζοοικονομικών συμφερόντων).

Να ΜΗΝ μας ψηφίσετε ρε,

Γιατί δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική μας προβολή ή και η οποιαδήποτε ατομική ανάδειξη ή εκμετάλλευση θέσης προς ίδιον όφελος. Δεν έχουμε τέτοιες φιλοδοξίες.

Γιατί δεν ελπίζουμε σε αυθεντίες και δήθεν πεφωτισμένους, αλλά στη συλλογική δράση.
Γιατί πιστεύουμε ότι το συμφέρον του «εμείς», επιφέρει το όφελος του «εγώ».

Γιατί η δημοκρατία, είναι ενεργή μόνον όταν στηρίζεται στη συμμετοχή ενεργών πληροφορημένων πολιτών. Απαιτεί δραστηριοποίηση των μελών της κοινωνίας.

Γιατί η Άμεση δημοκρατία του καταστατικού του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ, δεν προβλέπει αρχηγό, αλλά εκπρόσωπο/ους και τον/τους ανακαλεί και εναλλάσσει ανά πάσα στιγμή με τον οποιονδήποτε άλλον αποφασίζει η γενική του συνέλευση.

Να ΜΗΝ ψηφίσετε ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ,



Γιατί έχει ένα πρόσφατο, σχεδόν πενταετές παρελθόν - θητεία, δείγμα του αγωνιστικού του προφίλ: Αυτό της κριτικής και καταγγελίας, αλλά και της δημιουργικής πρότασης και διεκδίκησης.

Γιατί σ’ αυτή τη θητεία του, είχε περίπου 350 γραπτές επερωτήσεις στο Δ.Σ. του Δήμου Αγρινίου, δεκάδες κοινωνικές παρεμβάσεις, δραστηριότητες κι εκδηλώσεις στη πόλη, θέματα-προτάσεις δικά του που υιοθετήθηκαν κι υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και καμία απουσία από τις συνελεύσεις του.

Γιατί δεν είμαστε διεκπεραιωτές καμίας εξουσίας
Γιατί είμαστε υποταγμένοι μόνον στις κοινές ανάγκες μας.

Να ΜΗΝ μας ψηφίσετε, μόνο. Να συμμετέχετε!

Υ.Γ. Να ΜΗΝ μας ψηφίσετε, και για τους παρακάτω λόγους:

1. Συμμετείχαμε όλα τα χρόνια της θητείας μας σε όλες τις συνεδριάσεις – διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των συνδημοτών μας για μια τοπική αυτοδιοίκηση που δεν θα διαχειρίζεται την κρίση των συστημάτων μόνο με ανέξοδα ψηφίσματα. Ήμασταν πάντα παρόντες και σε αντίθεση με άλλους, απόντες ή μόνιμα σιωπηλούς, ποτέ δεν σιωπήσαμε.

2. Τοποθετηθήκαμε πάνω στα θέματα που έφερε η δημοτική αρχή με ρεαλισμό και αρκετές φορές διαμορφώσαμε την ατζέντα των θεμάτων.

3. Εισηγηθήκαμε και υποστηρίξαμε ψηφίσματα που αφορούν στη ζωή μας, τεκμηριωμένα και σθεναρά, διαμορφώνοντας νέες πλειοψηφίες, χωρίς να αρκεστούμε σ’ αυτό.

4. Πήραμε σημαντική οργανωτική ευθύνη σε κινητοποιήσεις μέγιστης σημασίας για την ποιότητα της ζωής μας: για τη σωστή λειτουργία της δημόσιας υγείας του νομού, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου (στη Μεσοχώρα), ενάντια στους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας κ.λπ.

5. Καταθέσαμε συγκεκριμένες, φθηνές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για την άρση της επικινδυνότητας της «καρμανιόλας» της εθνικής οδού, οι οποίες ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν, και συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν.

6. Αναδείξαμε τη διαχρονική επιχειρησιακή υστέρηση που υπάρχει στο δήμο μας όσον αφορά στις υποδομές του, (ύδρευση, αποχέτευση, σχολικά κτίρια,…) σε αντίθεση με διακοσμητικές «υπερ-δομές», στις οποίες όλες οι δημοτικές αρχές ρίχνουν το βάρος (ρυπαρά σιντριβάνια, μη φιλικές πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι, φαραωνικές επεμβάσεις στο ευαίσθητο οικοσύνολο του πάρκου, προαύλιοι χώροι εκκλησιών κ.λπ.) με αποτέλεσμα την επέκταση του οικιστικού ιστού της πόλης του Αγρινίου, χωρίς την ταυτόχρονη ανάπτυξη αυτών των δικτύων ή με την επιμέρους και ελλιπή ικανοποίηση των αναγκών των συνδημοτών μας.

7. Φέραμε στο προσκήνιο τα θέματα των δωρεών και των «απωλειών» που έχουν σημειωθεί, όπως η περίπτωση του αρχείου και των μηχανημάτων των ιστορικών καπναποθηκών Παναγόπουλου, που προορίζονταν για την ίδρυση του τόσο σημαντικού για τον τόπο μας Μουσείου Καπνού.

8. Απαιτήσαμε τη σύνταξη ενός πλήρους περιουσιολογίου του Δήμου Αγρινίου, στο οποίο να καταγραφεί όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του, καθώς και το σύνολο των δωρεών που κατά καιρούς έχουν αποδοθεί σ’ αυτόν.

9. Αποκαλύψαμε το σκάνδαλο με τη δωρεά δημοτικής γης στο ιδιωτικό ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ και τη μη ανέγερση του Ειδικού Δημόσιου Σχολείου (απαραίτητος όρος της παραχώρησης του οικοπέδου), καταδεικνύοντας έτσι τις αντιλήψεις και τις προτεραιότητες των δημοτικών αρχών για τη δημόσια παιδεία.

10. Αναδείξαμε και αντισταθήκαμε στις καθεστωτικές αντιλήψεις και τα ‘’επικοινωνιακά’’ προγράμματα ΕΣΠΑ, που συχνά κατευθύνονται σε δράσεις ανώφελες για την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών και τα οποία υπηρετούνται με ιδιαίτερο ζήλο από όλες τις έως τώρα δημοτικές αρχές.

11. Αναμοχλεύσαμε την ιστορική μνήμη της πόλης μας:
α) εκδώσαμε τρία επετειακά ημερολόγια, για τα έτη 2017,2018 και 2019 τα οποία αφορούσαν αντίστοιχα στο μεγάλο τραύμα της εκτέλεσης των 120 μαρτύρων της Μεγάλης Παρασκευής του 1944, στο καπνεργατικό κίνημα της πόλης μας κατά το Μεσοπόλεμο και την ΕΑΜική Λαϊκή Αυτοδιοίκηση του Αγρινίου από το Σεπτέμβρη του’44 μέχρι το Μάρτη του ’45..
β) απαιτήσαμε από τη δημοτική αρχή να αποδώσει στο γεγονός της θυσίας των 120 την τιμή που του αρμόζει και τιμήσαμε για δυο συνεχόμενα χρόνια τη λησμονημένη επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, το Σεπτέμβρη του 1944, με σειρά εκδηλώσεων και τη συμμετοχή σε αυτές των εμβληματικών προσώπων του Μανώλη Γλέζου και του Δημήτρη Παπαχρήστου.

12. Φέραμε – η μόνη δημοτική παράταξη που το έπραξε – ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για εναλλακτική και καινοτόμο διαχείριση των απορριμμάτων.

13. Κοινοποιήσαμε το θέμα της παράνομης κατακράτησης κατά 80% της τιμής του κυβικού μέτρου του νερού για δυο συνεχόμενα χρόνια, όταν όλοι οι άλλοι σιωπούσαν, επιτρέποντας έτσι στη ΔΕΥΑ να δημιουργήσει ένα τεράστιο αποθεματικό και αποδεικνύοντας ότι ο τρόπος λειτουργίας της είναι πέρα και μακριά από τις κοινωνικές ανάγκες.

14. Εναντιωθήκαμε (με εξώδικη μάλιστα διαμαρτυρία) από τις αρχές του 2015 στη μεταφορά των χρηματικών διαθεσίμων του Δήμου μας προς την Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνοντας ότι πρόθεση των κυβερνώντων είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση των δανειστών και όχι της κοινωνίας.

15. Εναντιωνόμαστε στα ψίχουλα με τα οποία χρηματοδοτεί τους δήμους ο κρατικός προϋπολογισμός, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, με τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό.

16. Διαφωνούμε με την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας δημιουργώντας μια φιλανθρωπική και φιλοδωρηματική αντίληψη του μισθού και της αμοιβής, η οποία εύκολα δημιουργεί πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε δημοτική αρχή.

17. Στεκόμαστε απέναντι (και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο), σε όλους εκείνους που με τις ψήφους και τις πολιτικές επιλογές τους μοιράζουν απλόχερα τη βαρβαρότητα στις μέρες μας.

18. Αυτοδιοίκηση για μας σημαίνει άμεση δημοκρατία. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι προϋπολογισμοί θα γίνουν συμμετοχικοί, και η κοινωνία των κατοίκων-θεατών θα μεταβληθεί σε κοινωνία ενεργών-δημοτών.

19. Κυρίαρχο όργανο ενός Δήμου είναι για μας οι λαϊκές συνελεύσεις των δημοτών του, τις οποίες τα θεσμοθετημένα διοικητικά όργανα του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου οφείλουν να τις υπηρετούν. Οι απολογισμοί πρέπει να είναι ουσιαστικοί και να μην γίνονται μπροστά σε άδεια καθίσματα αλλά σε κάθε δημοτική κοινότητα και γειτονιά, δίνοντας λόγο και αποφασιστική δυνατότητα στους πολίτες να παρέμβουν και να διαμορφώσουν τις αποφάσεις.

20. Επιτυχία για μας δεν είναι τα αξιώματα και οι θέσεις. Θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας, αν με τη συμμετοχή μας στις τοπικές εκλογές αυξήσουμε τις δυνατότητες της κοινωνίας για μια αξιοβίωτη ζωή με μέτρο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και με τρόπο διαφορετικό από την κανονικότητα που μας έχει επιβληθεί.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το ιδιωτικό και το δημόσιο

Ο τόπος μου;

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πάντα από τα κάτω