Ένα τεράστιο και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Δήμου από τους υπαλλήλους του Δήμου

 


Προς το τέλος του 2014, πρώτος χρόνος της παρουσίας του Ανυπότακτου Αγρινίου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαμε καταθέσει μια ερώτηση που αφορούσε στην ύπαρξη ή όχι περιουσιολογίου του δήμου. Η απάντηση τότε ήταν αφοπλιστική. Όχι μόνο δεν υπήρχε τίποτε τέτοιο, αλλά και κανείς δεν γνώριζε ακριβώς τη δημοτική περιουσία.

Να μην μιλήσουμε για τους δήμους που συνενώθηκαν με το σχέδιο του Καλλικράτη από το 2010 και μετά για να αποτελέσουν το σημερινό δήμο Αγρινίου.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά η «γύμνια» αυτή χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές, και δικαίως, και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να ασκηθεί κριτική στη δημοτική αρχή.

Η υποχρεωτικότητα της συγκρότησης του κτηματολογίου με την υποχρεωτική καταγραφή της δημοτικής περιουσίας ανάγκασε τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει την σύνταξη του περιουσιολογίου της.

Μετά από την πάροδο επτά χρόνων από κείνη την ερώτηση του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη 26 Οκτωβρίου, σε δημόσια εκδήλωση στο Επιμελητήριο της πόλης, κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης του δήμου μας: Ένα σύγχρονο γεωγραφικό ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών, μια τεράστια βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν: στα οικοδομικά τετράγωνα, στους συντελεστές τους, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, στις υπόγειες και υπέργειες υποδομές και ένα σωρό άλλες πληροφορίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες στους πολιτικούς μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες, στους μελετητές των σχεδιασμών αλλά και στους ίδιους τους δημότες, για να έχουν μια σαφή και έγκυρη εικόνα για την περιουσία τους, αλλά και για τους δημόσιους χώρους που απαρτίζουν τον αστικό ιστό της περιοχής μας.

Μια βάση δεδομένων που δεν σταματάει ούτε εκεί, αλλά πάει πολύ παραπέρα. Καταγράφει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα ροής που αφορούν την περιβαλλοντική ρύπανση των υδάτων και της ατμόσφαιρας και τις μεταβολές τους.

Το πιο ελπιδοφόρο όμως για τον οργανισμό του Δήμου Αγρινίου, είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το έργο δεν έγινε από κάποια ιδιωτική εταιρεία που «καταβρόχθισε» εκατοντάδες χιλιάρικα δημοτικού ή δημόσιου χρήματος για να το ολοκληρώσει.

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε με την εργασία των υπαλλήλων του Δήμου και ιδιαίτερα με την ακούραστη επιμέλεια και φροντίδα του μηχανικού του Δήμου, Θανάση Αντωνόπουλου, ο οποίος δεν «υπερέβαλε εαυτόν», ακόμα και όταν υπερέβαλε του ωραρίου του.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το όνομά του το ακούγαμε συνεχώς, κάθε φορά που ρωτούσαμε προκειμένου να ενημερωθούμε για την εξέλιξή του έργου.

Όλοι οι συνάδελφοί του, έπλεκαν εγκώμια για τον κ. Αντωνόπουλο, όχι μόνο γιατί απλώς επιτελούσε το υπηρεσιακό του καθήκον ευσυνείδητα, αλλά και για το γεγονός ότι υπερέβαινε κατά πολύ τις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις, διαθέτοντας όλο το χρόνο και την ενέργειά του, τεκμηριώνοντας απόλυτα τα δεδομένα, για να προλάβει τις ασφυκτικές ημερομηνίες.

Μαζί και με τους άλλους συναδέλφους του στο τμήμα που προΐσταται, σε συνεργασία με τους εργαζομένους του τμήματος της πληροφορικής κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τόσο σπουδαίο εργαλείο, που είναι ζήτημα αν άλλη πόλη στο ελλαδικό χώρο διαθέτει.

Από εδώ και πέρα η δημοτική αρχή οφείλει, να γίνει αποτελεσματική σε μια σειρά ζητημάτων με πρώτιστα αυτά της πολιτικής προστασίας.

 ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στης γης την άκρη ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ

Το Podcast του Ανυπότακτου ΕΠ.2

Δοσίλογοι του Μενέλαου Χαραλαμπίδη (video)